TIPS per fer galetes de carnastoltes!

El primer, pensa la forma que voldràs que tinguin les nostres galetes.


Ara bé, cal decidir quina forma li donem, tenint en compte que han de ser formes tan senzilles com siguin possibles, ja que si no, les galetes poden acabar semblant un nyap. Penseu que haureu de modelar la pasta brisa com si es tractés de fang, però amb la dificultat que la pasta brisa és molt més delicada.


Algunes idees són les formes d’animals, com del gat, l’ós o el porquet, també les formes de sol, lluna i estrella, un clàssic, però ben fàcils.


Un cop pensada la forma que li donarem, comença el procés d’elaboració. En el nostre cas, hem escollit fer les galetes com si es tractessin de petites màscares en forma de sol. Així doncs, comencem:


1. Primer cal fer la plantilla que ens servirà per donar forma a la galeta, així que dibuixa a la cartolina la forma que li vulguis. En el nostre cas, dibuixem una rodona, al voltant de la qual pintem un cresta que simbolitzen els rajos solars, també li farem dos ulls, un nas i una boca.


2. Ara, cal retallar la silueta del nostre dibuix i els forats dels ulls.


3. A continuació, cal assegurar-se que el marbre de la cuina està ben net i llavors posar-hi a sobre una mica de farina i estendre-hi la pasta brisa.


4. El següent pas és donar forma a la pasta brisa. Posa la teva plantilla sobre la pasta i amb un ganivet ressegueix la plantilla tot retallant la pasta brisa. Recorda, fer-li els forats dels ulls.


5. Un cop hagis retallat diverses galetes, agafa els trossos de pasta brisa que t’han sobrat i fes-ne un cordill llarg. És com si fessis una botifarra de plastilina.


6. Ara, agafa aquest cordill i fes-lo servir per fer-ne el contorn de les galetes. Si no se t’enganxa a la base de la galeta, prova d’unir-lo amb un pinzell una mica mullat en aigua. També pots fer-lo servir per posar-li una boca i un nas al sol. Si tens molta imaginació, el nas també li pots fer amb una cirera confitada.


7. Després, amb una cullereta i molt de compte, omple amb melmelada l’espai de dins de la galeta que t’ha quedat limitat en posar el cordill de pasta brisa del contorn.


8. Posa a escalfar el forn a 170 °C.


9. Mentre assoleix aquesta temperatura, unta una mica de mantega a la safata del forn i distribueix les galetes.


10. Posa a coure les galetes durant 15 minuts i… ja tens les teves galetes!


Bon profit i bon Carnestoltes!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Related Post