TIPS per fer Croissants Casolans!

Bona tarda a tots i a totes!! Avui us portem la recepta per fer croissants casolans! Primer de tot vam començar amb els ingredients:

 

Per al llevat utilitzarem.

  • 250 gr de farina.
  • 75 gr de llevat fresc.
  • 125ml d’aigua tèbia.

 

Per a la massa:

  • 750 g de farina.
  • 50 g de sucre.
  • 450 gr de mantega
  • 30 gr de sal
  • 250 ml aproximadament d’aigua tèbia.

 

ELABORACIÓ:

 

Per a la Llevat:

Barreja bé els ingredients i deixa que fermentin fins que es formi una massa similar a una esponja.

 

Per a la Massa:

  1. Posa la farina sobre una taula en forma de volcà, deixant un forat al centre, col·locant: 50 gr de mantega, el sucre i la sal, incorporant una mica d’aigua. Pasta el conjunt durant 10 minuts com a mínim, fins que adquireixi una elasticitat adequada. Afegeix una mica de llevat. Segueix pastant i després deixa reposar la massa uns 10 minuts.

Col·loca la mantega restant (400 grams) sobre paper d’enfornar i tapa amb un altre tros de paper d’enfornar.

  1. Estira la massa amb ajuda d’un corró, s’empolvora amb farina i posa sobre de la massa la làmina de mantega. Segueix doblant els extrems de la massa cap al centre diverses vegades, per després tornar a estirar amb el corró suaument.

  2. Divideix la massa en dues meitats amb ajuda d’un ganivet. Després, talla triangles que tinguin uns 8 centímetres de base.

  1. Col·loca els croissants en una safata de forn (amb paper de forn) amb la punta cap avall. Doblega els extrems una mica cap al centre, donant-li forma de croissant o mitja lluna. Deixa’ls reposar el temps necessari fins que doblin la seva grandària.

  2. Pinta la superfície dels croissants amb ou i fica’ls a 225ºC durant 10-15 minuts.

I ja estarien! Esperem que us agradi i que gaudiu d’aquests deliciosos croissants.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Related Post