TIPS per fer galetes de mantega!

El shortbread o galeta de mantega és un tipus de galeta típica d’Escòcia que s’elabora tradicionalment amb una part de sucre blanc, dues parts de mantega i tres parts de farina de civada, i no porta llevat.

 

Per realitzar les nostres galetes de mantega, aquí explicarem el pas a pas:

 

  1. En un bol barregeu amb una espàtula de fusta la farina, el llevat, el sucre, la mantega i la llet freda. Treballeu la massa amb les mans i quan vegeu que es desenganxa de les parets del bol, traieu-la i poseu-la sobre el marbre de la cuina. Amasseu-la amb les mans, fins que quedi ben fina.


  1. Enfarineu el marbre i esteneu amb un carró la pasta, que faci 3 mm de gruix. Talleu les galetes amb motlles de formes o amb un got per fer-ne rodones. 


  1. Poseu un silpat en una plàtera de forn. Poseu-hi les galetes l’una al costat de l’altra i coeu-les al forn escalfat 20 min a 180 °C. 4. Els últims 3 minuts enceneu el gratinador perquè es durin per sobre. Traieu la safata del forn i separeu les galetes amb una espàtula.


  1. Deixeu-les refredar… Afegiu algun “topping” de xocolata, o el que vulgueu, sucre en pols…

 
I a gaudir menjant de les nostres galetes de mantega!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Related Post